Wat te doen als je een whiplash hebt opgelopen?

Een whiplash is een zeer vervelende aandoening die vrijwel altijd wordt veroorzaakt door een aanrijding van achter. U bent dus aan het rijden en iemand anders knalt bovenop u van achteren. Naast de schade aan uw auto die door de verzekering vergoed wordt, zit u in de penarie. U heeft last van uw nek en schouders en moet misschien wel minder gaan werken. Dit is natuurlijk allemaal al vervelend genoeg, maar u heeft er eigenlijk geen schuld aan. Iemand anders is immers achterop u gebotst. Dat kan allemaal heel erg oneerlijk aanvoelen, en gelukkig zijn er mogelijkheden voor een schadevergoeding whiplash te vinden.

Bemiddeling bij de schadevergoeding

whiplashEen schadevergoeding kan in veel gevallen worden bemiddeld. Natuurlijk is het belangrijk dat u wel echt last heeft van uw nek en schouders en dat u hierdoor bent verhinderd. In dit geval is het belangrijk om direct een specialist in te schakelen op het gebied van letselschade. Want dat is wat een whiplash in feite is.Voor dit soort zaken zijn advocaten beschikbaar die zich in dit soort zaken specialiseren. Ze hebben dus veel ervaring, en weten precies waar ze mee bezig zijn. Vaak zal er worden bemiddeld met de verzekering van de tegenpartij voor het uitkeren van een schadevergoeding. Want de schade is namelijk meestal gedekt via de autoverzekering van de tegenpartij. In bepaalde gevallen kan er over worden gegaan op een rechtszaak alhoewel het in veel gevallen niet zover zal komen.

Pas betalen bij een gewonnen zaak

Letselschade advocaten die zich specialiseren in een whiplash kunnen ook op no cure no pay basis werken. Als er veel vertrouwen is dat de zaak zal worden gewonnen, hoeft u dus niets te betalen. Een advocaat rekent natuurlijk normaliter een uurtarief dat u zou moeten betalen. Bij no cure no pay is dit niet het geval, en wordt de letselschade advocaat pas betaald op het moment dat de zaak gewonnen is. Zo loopt u dus minder risico als slachtoffer.