Waar op letten bij het kopen van een pinautomaat?

pinnen

Als ondernemer kun je tegenwoordig bijna niet meer zonder pinautomaat. Alleen als je een webwinkel hebt in plaats van een fysieke winkel, hoef je geen pinautomaat te kopen. Maar als je een pinautomaat wilt aanschaffen zoals een Ingenico Move 5000, waar moet je dan op letten?

Vast of mobiel pinapparaat?

pinnenIn de eerste plaats is het belangrijk om te weten of je een vaste of een mobiele pinautomaat wilt aanschaffen. Dit is afhankelijk van waar je je betalingen wilt laten doen. Heb je een winkel, dan zul je hoogstwaarschijnlijk een kassa hebben waar je klanten komen betalen. Een vaste pinautomaat is dan de juiste keuze. Maar heb je een terras, dan wil je dat mensen op het terras direct kunnen betalen.  Dan wil je een mobiele pinautomaat tot je beschikking hebben. Dit is overigens ook handig als je op beurzen of evenementen staat.

Netwerk

Een andere factor waar je rekening mee moet houden is het netwerk waar je gebruik van kunt maken. Heb je alleen beschikking over een vast netwerk dan is een vaste pinautomaat de enige keuze. Een mobiel pinautomaat maakt gebruik van wifi of van een mobiel netwerk. Als je dus een mobiele pinautomaat wilt aanschaffen is het belangrijk te weten of je de beschikking hebt over d het juiste netwerk.

Iets anders om rekening mee te houden is het verwachte aantal pintransacties. Naast de aanschaf van een pinautomaat zijn er ook kosten aan elke pintransactie verbonden. Des te meer transacties, des te lager de kosten per pinbetaling. Het is dus interessant om de verschillende abonnementsvormen en de daar bij behorende kosten naast elkaar te leggen.

 

Ga je dus een pinautomaat aanschaffen, doe dan vooraf je huiswerk zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.