Je theorie examen halen voordat je gaat afrijden

Je bent misschien al maanden aan het lessen bij een rijschool en het moment dat je mag gaan afrijden komt in zicht. Eindelijk denk je, straks afrijden en dan hopelijk het rijbewijs in de pocket! Maar voordat je überhaupt mag afrijden, moet je wel het theorie examen behalen. Daar hebben sommige mensen nog wel eens moeite mee.

Het is ook wel begrijpelijk. Het is immers een redelijk pittig examen waar je slechts een paar fouten mag maken. Goed leren dus voordat je theorie examen gaat doen! Maar het is zeker ook een goed idee om op tijd te starten met leren voor je theorie examen. Er zijn gevallen bekend van mensen die nog maanden moesten blijven lessen omdat ze het theorie examen maar niet wisten te behalen. Gelukkig hebben de instructeurs hier ook wel een beetje zicht op en proberen hier dan ook op te hameren om vroegtijdig te beginnen met lessen. Natuurlijk geven wij je graag tips voor je praktijkexamen auto zodat je zo snel mogelijk zelfstandig te weg op mag. Hoe tof zou dat zijn als je helemaal zelf mag gaan rijden?

Andersom kan ook (theorie is beperkt geldig)

theorie examen rijbewijsEr zijn ook jongeren die het theorie examen hebben behaald en er vervolgens met de pet naar gooien. Ze nemen weinig lessen meer en doen er weinig meer aan. Ook dat is natuurlijk zonde. Het theorie examen is namelijk maar beperkt geldig. Zo zijn er ook jongeren die hun theorie examen hebben behaald en vervolgens niet kunnen afrijden omdat het verlopen is. Behoorlijk zonde. Ten eerste is het zonde van de tijd die je het geïnvesteerd in het leren voor het theorie examen.

Daarnaast kost het ook geld, dat theorie certificaat. Allemaal heel erg zonde. Het is dus erg belangrijk dat je tijdig start met leren en het doen van je examen. Mocht je een keertje zakken, dan heb je nog alle tijd om een keertje te herkansen of misschien wel 2 keer. We gaan er natuurlijk niet vanuit dat je zoveel pogingen nodig zult hebben, maar het is in ieder geval prettig dat de mogelijkheid er is. Je hoeft dan niet moeilijk te doen en in de put te zitten als je een keertje zakt.