Online marketing, geen bedrijf kan er nog zonder!

online marketing

Hoe gek het misschien ook klinkt, maar nog niet zo lang geleden had er nog niemand van online marketing gehoord. Een bedrijf had een website en was dus vindbaar op internet, maar dat was het dan ook.

online marketingAdvertenties werden gewoon in kranten en tijdschriften geplaatst en als je een erg groot bedrijf was kon je je televisie en radio commercials veroorloven. Dit was ongeveer het hele spectrum dat door een marketing afdeling werd beheerd. Voor Arnhem marketing kan dit soms wat anders zijn.

Een website nodig?

En dan een stap voorwaarts. Elk bedrijf heeft een website nodig, deze moet goed vindbaar zijn in zoekmachines en het liefste bovenaan staan. Je zult dus je website moeten optimaliseren en je teksten SEO proof moeten schrijven. Er zijn legio mogelijkheden om online te adverteren op elke plek die je maar kunt wensen. Klanten en potentiële klanten maken gretig gebruik van social media en daar zal jij als bedrijf dus ook aanwezig moeten zijn. En wat dacht je van de analyse van de bezoekers van je website? Welke pagina kun je nog beter maken, zodat nog meer bezoekers overgaan tot koop van je product.

Facetten van online marketing

Dit zijn allemaal facetten van online marketing waar je als bedrijf gewoon niet zonder kunt. Grotere bedrijven hebben vaak een eigen marketing afdeling waarbij deze specialisaties zijn ondergebracht. Vaak met ondersteuning van een extern bureau, bijvoorbeeld in Tlburg. Kleinere ondernemers doen er goed aan een online marketing bureau in te schakelen. Tijd is te kostbaar om aan online marketing te besteden, terwijl je het ook kunt inzetten om je bedrijf te laten groeien en dus te doen waar jij goed in bent.