Minder stress en meer focus in je leven?

stress op het werk

Onze maatschappij en levensstandaard is er in de laatste jaren natuurlijk wel een stuk beter op geworden. We zijn meer gaan verdienen, hebben meer besteedbaar inkomen en iedereen is vrijwel altijd bereikbaar via een mobiele telefoon. Een flinke verbetering zou je wellicht zeggen.

Maar de druk op ons is ook een stuk groter geworden om te presteren. Als je een berichtje krijgt op je telefoon van een collega tijdens je vrije dag, dan is er wel een verwachting dat je direct reageert. Dit is voor sommige mensen geen probleem, maar hierdoor kan wel een hoop stress ontstaan. Het is belangrijk om minder stress te hebben, dit is namelijk niet goed voor je gezondheid. 

Minder met werk bezig zijn

stress op het werkSoms moet je gewoon even wat anders doen dan met je werk bezig zijn. Hoe meer afstand je weet te nemen, hoe meer focus je op het werk hebt. Je batterij moet gewoon worden opgeladen. Sommige mensen ontspannen door veel in de natuurlijk te zijn, terwijl anderen met een dagje in de sauna hun ontspanning weten te vinden. Zorg er in ieder geval voor dat je regelmatig ontspant.

Supplementen om meer focus te krijgen

Er zijn mensen die snel zijn afgeleid op het werk. Als de telefoon afgaat, dan schieten we meteen in de stress. Nu zijn er uiteraard beroepen waar dit niet zo’n probleem is omdat de telefoon daar simpelweg nooit afgaat (denk aan online bedrijven). Maar er zijn ook mensen waar toch van verwacht wordt dat ze hun telefoon opnemen als ze op kantoor zijn. Er zijn supplementen beschikbaar waarmee je meer focus zou kunnen krijgen. Een voorbeeld is LTO3 een middel dat diverse ingrediënten bevat waarmee je scherper zou kunnen worden. Online zijn er diverse reviews te vinden over het middel, en deze zijn doorgaans positief.

Kies voor jezelf

kies voor jezelfAls je te maken hebt met stress is het dus echt wel belangrijk dat je voor jezelf kiest. We begrijpen dat er een druk op je schouders ligt om te presteren en om zo snel mogelijk te reageren, maar als je er de volgende keer nu eens voor kiest om kennis van dit gevoel te nemen en er vervolgens niets mee te doen. Neem gewoon even wat afstand en kies voor jezelf. Waarschijnlijk zul je nu een stuk minder last hebben van stress op het werk. Als je langdurig last hebt van stress is het belangrijk om contact op te nemen met je leidinggevende of een arts. Wellicht dat ze je kunnen helpen om het werk dragelijker voor je te maken.