Je vogel trakteren op iets lekkers 

De kans is groot dat jij een vogel thuis hebt, je bent immers niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Net als bij een hond of kat is het leuk om je vogel van tijd tot tijd te verwennen. Nu zijn er niet echt speeltjes die je voor je vogel kunt kopen.  

Wat kun je dan kopen als je jouw vogel wilt verwennen? Het is mogelijk om te kiezen voor een snack voor je vogel. Naast het reguliere vogelzaad is het bijvoorbeeld mogelijk om speciale vogel snacks in huis te halen. Deze snacks zijn er in alle mogelijke soorten en maten. Van lange sticks die de vogel kan knagen tot aan kleine snoepjes die de vogel zo kan opeten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Inspiratie nodig? Dan bezoek je tweedolfijnen.nl 

Kijk goed naar de vogel snacks

Voordat je snacks koopt voor je vogel is het van belang om altijd even goed te kijken of jouw vogel de snoepjes wel kan eten. Er zijn namelijk verschillende soorten snoepjes die niet door iedere vogelsoort gegeten kunnen worden. Dit heeft voornamelijk te maken met de vertering van de snoepjes.  

Wanneer je vogel snacks koopt bij de dierenspeciaalzaak zal er op de verpakking altijd staan welke vogels van de snoepjes kunnen eten. Aan de hand van deze informatie is het mogelijk om precies te zien of de snoepjes geschikt zijn voor jouw vogel. Belangrijk is om je vogel niet te vaak snoepjes te geven, het moet namelijk wel iets speciaals blijven.