Is spouwmuurisolatie geschikt voor uw woning? Lees meer over isolatie spouwmuren

spouwmuur isoleren De isolatie wordt via de buitenmuur aangebracht.

Uw woning is meestal geschikt voor spouwmuurisolatie als deze aan de volgende criteria voldoet:

– De holte van de spouwmuur is ten minste 50 mm breed.

– Het metselwerk van het pand is in goede staat

– De woning is ouder dan 10 jaar (de meeste nieuwere huizen zijn al voorzien van isolatie).

– De muren zijn niet blootgesteld aan zware regenval.

Zijn uw spouwmuren al opgevuld?

Als uw huis werd gebouwd in de laatste 10 jaar, zijn de muren waarschijnlijk al geïsoleerd. Om erachter te komen of dit inderdaad het geval is kunt u het volgende doen: Vraag een geregistreerd installateur voor een borescope inspectie. De installateur zal een kleine opening boren in de buitenmuur om te bekijken of het materiaal al is aangebracht.

Zijn uw buitenmuren bereikbaar?

Spouwisolatie wordt via de buitenmuur in de spouw geblazen. Elk deel van de muur moet worden gevuld met isolatie, dus het is van belang dat de installateur al deze delen kan bereiken via uw buitenmuren.

spouwmuur isoleren

De isolatie wordt via de buitenmuur aangebracht.

Wat als uw woning vochtig is?

Bij vochtplekken op uw binnenmuren is het noodzaak dat deze probleem worden opgelost alvorens de spouwmuurisolatie wordt aangebracht. Indien u last heeft van vochtplekken, is het verstandig een bedrijf in te schakelen dat zich hierin specialiseert en u kan helpen bij het verwijderen hiervan.

Hoe wordt het isolatiemateriaal aangebracht in uw spouwmuur?

Het isolatiemateriaal wordt via de buitenmuur in de spouw geblazen. Hiervoor worden in uw buitenmuur gaatje van 22mm geboord. Naderhand worden deze gaten in het metselwerk dichtgemaakt, zodat u er nauwelijks iets van hoeft te merken.

De spouw voorzien van isolatie is niet iets wat u zelf kunt doen. U kunt het best gebruik maken van de expertise van een bedrijf dat zich hierin specialiseert. Een gemiddelde woning kan binnen enkele uren voorzien zijn van de juiste isolatie die ervoor zal zorgen dat minder warmte de woning verlaat.