Hoeveel gaat een rijbewijs halen ongeveer kosten?

Een rijbewijs halen is best prijzig. Sommige jongeren hebben ervoor gespaard, sommige jongeren krijgen het van hun ouders en anderen sluiten er zelfs een lening voor af (al dan niet bij hun ouders). Veel jongeren willen dan ook weten wat het ze precies zal gaan kosten. Veel rijschool houders krijgen dan ook de vraag hoeveel lessen ze nodig gaan hebben. Het aantal lessen bepaald namelijk voor een groot deel de prijs van het rijbewijs. De Den Haag rijschool kan je daarbij zeker helpen.

Verschil aantal rijlessen

autorijlessen nemen

Hoeveel kost het rijbewijs?

Of je nu 20 of 40 lessen nodig hebt, dat maakt nogal een verschil. Alhoewel jongeren op deze vraag graag een duidelijk antwoordt zouden willen hebben, is dat helaas lastig te zeggen. Het is heel erg persoonlijk. Sommige mensen kunnen met 20 rijlessen al afrijden en sommige hebben er 40 of zelfs 50 nodig. Het is dus erg persoonlijk en afhankelijk van de situatie. Veel rijscholen hebben echter ook pakketten beschikbaar. Bijvoorbeeld 25 rijlessen + een keer examen doen. Het theorie examen moet je dan nog zelf gaan halen bij het CBR.

Inschatting van gemiddelde

Rijscholen hebben dus wel een inschatting van het gemiddelde. Vaak is dit tussen de 25 en 35 lessen. Ook is het belangrijk om te weten hoe lang de rijlessen precies duren. Sommige rijscholen geven gewoon rijlessen van een uur (60 minuten). Ook zijn er rijscholen die rijlessen van 50 minuten of zelfs 45 minuten geven en dit noemen ze dan een lesuur! Nu lijkt het misschien niet zo’n verschil, het gaat slechts om 10 of 15 minuten minder. Maar als je dit bij elkaar optelt (25 x 10 minuten) is dit toch meer dan 4 uur! Je hebt dan 4 uur minder les gehad dan iemand die gewon 60 minuten lesuren heeft gehad. Dit is nogal een verschil.

Let er daarom altijd goed op waar je de handtekening onder zet of welke afspraken je maakt. Op de website van de rijschool kun je vaak een hoop lezen over deze zaken. Ook staat er vaak een hoop in de voorwaarden die vaak ook op de website te vinden zijn.

Lees hier meer over bijĀ Rijschool regio Utrecht:

Rijschool WTF
Trompstraat 19
3454 XJ Utrecht