Hoe halen incassbureaus uw geld binnen?

U kent het wel, u heeft werk geleverd voor een klant en deze wil maar niet betalen. U heeft netjes alles geleverd, en een factuur gestuurd. Nadat de betalingstermijn is afgelopen, kijkt u naar uw rekening. Nog niet betaald. U verstuurd een herinnering, en nog 1. Maar de factuur wordt maar niet betaald. Dit is erg vervelend en kan veel problemen opleveren. Ten eerste kunt in de de problemen komen doordat deze factuur niet is betaald. Ten tweede kost het veel van uw tijd. U moet telkens controleren of het al betaald is, en kijken of er nog zaken moeten worden gedaan. Tijd is geld in uw geval, dus u kunt dit beter uitbesteden aan een incassobureau. Deze bedrijven specialiseren zich hierin, en hebben dus veel ervaring met het incasseren van klanten die niet willen betalen.

Vergeten te betalen?

Ikosten incasson sommige gevallen zal een klant wel willen betalen, maar is hij het gewoon vergeten. Deze dingen komen voor, maar in veel gevallen is de klant er maar al te goed van op de hoogte dat hij moet betalen. Maar heeft misschien het geld niet beschikbaar, of er zijn andere zaken die niet helemaal kloppen. Belangrijk is dan ook om hier rekening mee te houden.

Het incassobureau zal dat ook doen. En zal in eerste instantie laten weten dat de factuur betaald moet worden. Dit gebeurd meestal door een brief, en in deze brief wordt wel duidelijk dat  u het meent. Vaak wordt er een concept dagvaarding bijgevoegd, zodat uw klant weet hoe serieus het is. Deze technieken komen over het algemeen goed over wanneer ze door een incassobureau gedaan worden. U hoeft het dan niet zelf te gaan doen, u wilt immers het contact met uw klant in tact houden. Dit is overigens nog een goede reden waarom u het beter uit handen kunt geven.

Geen succes? Dan geen kosten (no cure no pay)

Een incassobureau No cure No pay is over het algemeen de beste optie. Het Invorderingsbedrijf uit Den Haag kan u daarbij helpen. U hoeft niets te betalen, enkel op het moment dat er succes in behaald. En in dat geval betaald uw klant de rekening. Een goed concept waardoor veel mensen uiteindelijk toch kiezen voor het inschakelen van een incassobureau.