Eieren koken met een elektrische eierkoker

Een perfect gekookt eitje als ontbijt is de perfecte start van de dag. Sommige mensen prefereren een zachtgekookt ei die zij met een lepeltje uit de schil kunnen eten en anderen hebben liever een hardgekookt ei die zij kunnen pellen en in plakjes kunnen snijden om vervolgens op een boterham te eten.

Eieren koken lijkt zo makkelijk, maar in de praktijk komt het toch regelmatig voor dat het ei toch niet helemaal naar wens uit de pan komt. Als het doel zachtgekookt is kan een minuutje te kort koken ervoor zorgen dat het eiwit niet een volledig solide vorm heeft. Als het doel hardgekookt is dan kan een minuutje te lang koken ervoor zorgen dat het eigeel volledig is uitgedroogd.

Wanneer je graag een perfect gekookt eitje wilt hebben dan is het om deze reden aan te raden om de eieren te koken met een elektrische eierkoker.

Waarom een elektrische eierkoker?

eieren kokenEen ei koken is helemaal niet zo moeilijk. Je doet wat water in een pan, brengt de vloeistof aan de kook, laat de eieren hierin zakken en haalt ze er pas weer uit nadat het voorgeschreven aantal minuten is verstreken.

Om de exacte kooktijd te bepalen zal je wat moeten experimenteren en vervolgens moet je het aantal minuten goed bijhouden. De reden waarom een elektrische eierkoker door zoveel mensen wordt gebruikt is dat het apparaat op een constante basis perfect gekookte eieren kan produceren. Volg je de voorgeschreven werkwijze dan zal je ei altijd perfect hard- of zachtgekookt zijn.

Zo krijg je een perfect gekookt eitje

perfect eiEen elektrische eierkoker komt met een voorgeschreven werkwijze voor het koken van eieren. In de meeste gevallen wordt een maatbekertje bijgeleverd waarop enkele strepen staan afgebeeld.

Afhankelijk van het aantal eieren dat je tegelijk in de elektrische eierkoker wilt koken, moet je een hoeveelheid water bijvoegen. Vervolgens zet je het apparaat aan en begint deze te koken.

Op het moment dat het water is uitgekookt zal een zoemer afgaan. Dit is het signaal dat jouw perfect gekookte eitje klaar is. Zet de eierkoker uit en koel de eieren af onder een straal koud water uit de kraan.