Een city trip naar Barcelona

Als je een vakantie wilt boeken, dan komt daar vaak een hoop bij kijken. Je moet het goed met je werk afstemmen en je zult op voorhand alles moeten plannen. Dat is natuurlijk heel leuk een vakantie, maar steeds vaker kiezen mensen er ook voor om kleine tripjes te maken.

BarcelonaOok wel een city trip genaamd. Je kunt bijvoorbeeld in een lang weekend een hoop leuke dingen doen. Je moet dan de trip natuurlijk nog steeds plannen, maar je hoeft veel minder vrij te nemen. Soms kun je met 1 of 2 dagen vrij nemen als een hele leuke trip maken.

Ook vallen de kosten behoorlijk mee nu de vliegreizen steeds voordeliger worden. Een populaire bestemming voor een city trip is bijvoorbeeld Barcelona. In dit bericht geven je enkele tips als je daar naartoe wilt gaan. Om te beginnen is een Barcelona card een goede optie, maar daarover later over.

Vergelijk vluchten goed met elkaar

Barcelona is niet aan de andere kant van de wereld, maar toch kiezen veel mensen ervoor om met het vliegtuig te gaan naar deze bestemming. Dit scheelt simpelweg een hoop tijd. Er gaan vluchten vanuit Nederland vanaf verschillende luchthavens.

Het kan lonen om eens een vergelijking te maken op de verschillende sites. Zo is vliegmaatschappij Ryanair bijvoorbeeld een zeer voordelige keuze om naar Barcelona te gaan. Ze vertrekken vanaf Eindhoven. Zeker de moeite waard om eens te vergelijken.

Genieten van de heerlijke Spaanse keuken

Spaanse keukenIn Barcelona is een hoop te doen op cultureel gebied, maar ook kun je heerlijk eten in de verschillende restaurants in de stad. Natuurlijk mag een heerlijke paella in een traditioneel Spaans restaurant niet ontbreken, maar ook zijn er verschillende restaurants te vinden waar je heerlijke tapas kunt eten. Voor zowel vlees- als visliefhebbers is er veel te vinden om samen met je geliefde van te genieten.

Mocht je trouwens van plan zijn om culturele bezienswaardigheden te gaan bezoeken (dat is wel aan te raden) dan kan het lonen om een Barcelona card aan te schaffen. Met deze pas kun je gratis in veel bezienswaardigheden en hoef je soms ook niet in de rij te staan!