De beste inboedelverzekering vind je eenvoudig online 

Het loont de moeite om regelmatig je verzekeringen onder de loep te nemen. Past de dekking nog steeds bij jouw situatie en betaal je niet te veel premie. Dat geldt ook voor je inboedelverzekering. De beste inboedelverzekering is precies afgestemd op jouw wensen en behoeften.  

Welke polissen heb je nodig 

Wanneer je inboedelverzekeringen wilt gaan vergelijken zijn er verschillende website die dit voor je kunnen doen. Vaak wordt een inboedelverzekering samen met een aansprakelijkheidsverzekering en een opstalverzekering in een pakket verkocht, maar dat hoeft niet. Het kan wel interessant zijn, omdat je in die gevallen korting op de premie krijgt als je meerdere verzekeringen bij één maatschappij afsluit. Een inboedelverzekering vergelijken nu is natuurlijk ook een optie. 

Postcode en huisnummer is voldoende 

Om de beste inboedelverzekering te vinden vul je online onder meer postcode en huisnummer in en je gezinssituatie. Een gezin met kinderen heeft immers vaak meer inboedel dan een éénpersoonshuishouden. Meestal heeft de verzekeringsmaatschappij aan deze gegevens voldoende om een offerte te kunnen doen.  

Je kunt nu de keuze maken voor de goedkoopste maatschappij. Maar let ook even op het eigen risico en de dekking. De goedkoopste maatschappij kan misschien net datgene wat jij graag wel verzekerd wilt hebben, niet onder de dekking laten vallen. Of wellicht heb je een behoorlijk eigen risico, waardoor je bij schade alsnog eerst veel zelf moet betalen. Het loont dus de moeite om er even wat dieper in te duiken. 

Als je regelmatig je verzekeringen vergelijkt met andere maatschappijen, weet je zeker dat je niet te veel betaald en dat de dekking nog altijd bij jouw situatie past. Kies dus de beste inboedelverzekering voor jou en niet per  de goedkoopste.