ADD kenmerken bij mensen herkennen

add symptomen

Er zijn in ons land veel mensen die last hebben van ADD. Een klein deel van deze mensen is nog niet gediagnosticeerd. Dit is met name zo voor de kinderen die gewoon als druk worden gezien. Mocht jij denken dat kind mogelijk ADD heeft dan is het van belang om te kijken naar de algemene kenmerken. Het meest bekende kenmerk van ADD is het “gebrek aan focus”.

Afleiding en andere klachten

add symptomenHet betekent dat je gemakkelijk wordt afgeleid, dat je het moeilijk vindt om naar anderen te luisteren in een gesprek, dat je details over het hoofd ziet en dat je taken of projecten niet kunt voltooien. Dat is dus de ADD betekenis die veel mensen zich afvragen. Hoewel mensen met ADHD vaak gemakkelijk af te leiden zijn, kunnen ze ook iets hebben dat hyperfocus heet.

Iemand met ADHD kan zo in beslag worden genomen door iets dat hij zich niet meer bewust is van iets anders om hem heen. Dit soort focus maakt het makkelijker om de tijd uit het oog te verliezen en de mensen om je heen te negeren. Dit kan leiden tot misverstanden binnen bepaalde relaties.

Chaotisch

Het leven kan voor iedereen soms chaotisch lijken, maar iemand met ADHD heeft meestal een meer hectische beleving van de dag. Dit kan het moeilijk maken om alles op zijn plaats te houden. Een kind (of zelf volwassene) met ADHD kan worstelen met deze organisatorische vaardigheden. Dit kan onder andere betekenen dat het moeilijk is om taken bij te houden en dat het moeilijk is om ze op een logische manier bij te houden. Dit probleem gaat hand in hand met desorganisatie.